نقد سریال خاندان اژدها؛ اهلی کردن بازی تاج و تخت
نقد سریال Breaking Bad بریکینگ بد | نگاهی تازه به درام و نبوغ کارگردان
نقد سریال سرگذشت ندیمه؛ آنچه از یک سریال آمریکایی انتظار ندارید
بهترین فیلم های ترسناک و دلهرهآور؛ تا سر حد مرگ بترسید!
حقایق انیمه Attack on Titan که نمیدانستید
چطور انیمه اتک آن تایتان جهانی و پرطرفدار شد؟
نقد فیلم فهرست شیندلر؛ نمایش قدرت انسان بر مرگ و زندگی
نقد سریال better call saul؛ شمارش معکوس برای مردی رو به ویرانی
عشق بر پرده نقرهای؛ بهترین فیلم های عاشقانه برای لحظات رمانتیک
از خیابانهای تاریک تا پرده نقرهای؛ معرفی بهترین فیلم های گانگستری
فیلم سینمایی گلادیاتور؛ فیلمی که اسطورهها را به بازی میگیرد!
پنج دلیل که به فیلم دیدن وادارمان میکند
چطور انیمه اتک آن تایتان جهانی و پرطرفدار شد؟
نقد فیلم تروی Troy؛ همیشه پای یک زن در میان است!
نقد فیلم هشت نفرت انگیز؛ جایی برای آدمهای خوب نیست!
فیلم سینمایی پازل؛ سادگی در عین زیبایی با چاشنی عشق
عشق بر پرده نقرهای؛ بهترین فیلم های عاشقانه برای لحظات رمانتیک
نقد فیلم خشم تایتانها، انسانها قاتلان خدایان هستند
حقایق انیمه Attack on Titan که نمیدانستید
نقد فیلم باشو غریبه کوچک؛ شاهکاری برای تمام فصول
نقد فیلم آدمکش The Killer؛ در انتظار گودو یا در انتظار قاتل؟
نقد سریال سرگذشت ندیمه؛ آنچه از یک سریال آمریکایی انتظار ندارید
نقد فیلم مادر mother؛ روایت تلخ هستی و مرگ در عشق
نقد فیلم نهنگ The Whale: بودن یا نبودن؛ مسئله این است!
نقد فیلم فهرست شیندلر؛ نمایش قدرت انسان بر مرگ و زندگی
نقد فیلم نبرد تایتانها؛ روایتی از نفرینهای خدایان
نقد سریال خاندان اژدها؛ اهلی کردن بازی تاج و تخت
نقد فیلم خشم تایتانها، انسانها قاتلان خدایان هستند
نقد سریال پیکی بلایندرز؛ شیطان دوباره ظاهر میشود
بهترین فیلم های ترسناک و دلهرهآور؛ تا سر حد مرگ بترسید!
نویسنده
ویراستار
نکتۀ مهم قبل از خواندن نقد فیلم خشم تایتان ها: آنچه ما در نقد فیلم سینمایی خشم تایتانها برای شما نوشتیم، با استناد بر معتبرترین منابع اسطورهشناسی است. بدون شک محتوای این نقد را در هیچ سایت دیگری نخواهید خواند. ما برای نوشتن یک نقد اسطورهشناسی درباره فیلم سینمایی Warth of The Titans کتابهای اساطیر یونان اثر گرین، اساطیر یونان اثر ژیران، اساطیر جهان اثر روزنبرگ، اساطیر جهان اثر دانی و نمایشنامه پرومته در بند اثر اِشیل را بازخوانی کردیم تا بهترین نقد را از منظر اسطورهشناسی را برای شما بنویسیم.
ما همواره بر این باور بودیم که خدایان از نسل جاودانان و نامیرا هستند؛ در حالی که این موضوع تفکری کاملاً اشتباه است! خدایان تا زمانی قدرت و جاودانگی دارند که آدمها آنان را میپرستند و وجودشان را باور دارند. اگر انسانی نباشد که خدایی را بستاید و برایش قربانی کند، آن خدا آرامآرام فراموش میشود و این اتفاق دقیقاً با مرگ یک خدا برابر است. بدونشک یکی از قدرتمندترین نقاط قابل ذکر در فیلم Warth of The Titans نشان دادن نابودی و مرگ خدایان بهواسطهی آدمیان بهشمار میآید. درحالی که خدایان آفریننده انسانها هستند، اما درحقیقت آنها برای بقا خود به نسل انسان نیازمند شدند.
آنچه قصد داریم در این مقاله از مجله هنری اهل سینما به شما بگوییم، نکات جالبتوجهی از اساطیر و خدایان یونان در نقد فیلم خشم تایتان ها است. پس اگر مایل به آگاهی درباره این اسرار هستید، با ما همراه باشید.
خلاصه فیلم خشم تایتان ها؛ خطر اسپویل فیلم
فیلم سینمایی خشم تایتان ها تصوری خلاقانه از حضور اساطیر و خدایان در زندگی پرسئوس، فرزند زئوس، است. در حالی که کرونوس (تایتان قدرتمند زمان) با پسرش هادس، خدای سرای مردگان و آرس فرزند زئوس (خدای جنگ و بیخردی) علیه خدای خدایان قیام کردهاند، زئوس از پسرش پرسئوس درخواست کمک میکند. پرسئوس به کمک پدر و عمویش پوسائیدون میشتابد، اما پوسائیدون (خدای دریاها) میمیرد و عصای قدرتمندش را به پرسئوس میسپارد.
در این میان، زئوس به اسارت درمیآید. پرسئوس و پسر عمویش آگنور، بههمراه آندرومدا ملکه آرگوس (که معشوقه پرسئوس است و در فیلم سینمایی خشم تایتان ها 1 نیز حضور داشت) درپی نجات خدایان و آدمیان برمیآیند آنها در این راه با خطرات زیادی روبهرو میشوند. درنهایت پرسئوس موفق میشود خدایان و آدمیان را از نابودی کامل برهاند.
خدای زمان، زمین و زمان را بههم میریزد
ما شاهد آن هستیم که کرونوس، تایتان زمان، در سرای مردگان به بند کشیده شده و بهدنبال راهی برای آزادی و انتقام است. در فیلم سینمایی خشم تایتان ها 2، او بهصورت هیولایی درشت پیکر و با تنی آتشین به ما نشان داده میشود. این تصویر را ما یکبار دیگر در انیمیشن موانا نیز میبینیم. این درحالی است که با نگاهی تازه از منظر اسطوره و سینما به این فیلم، باید بدانید در حقیقت تارتاروس است که میتواند به این شکل دربیاید. تارتاروس، تایتانی است که عمیقترین بخش جهنم را اداره میکند.
پس میتوانیم در نقد فیلم خشم تایتان ها به این موضوع اشاره کنیم که ما کرونوس را بهعنوان خدای زمان میشناسیم، اما تصویر نادرستی از کرونوس در این فیلم به مخاطب نشان داده میشود. تصوری که از کرونوس در اساطیر دیده میشود همواره مثل زئوس و دیگر خدایان کاملاً انسانی و با ساعتی شنی در دستش است. او در حقیقت خدایی است که با قیامش جهان را بههم ریخته است و جنگ بزرگی را بهپا میکند.
خدایان علیه یکدیگر برمیخیزند
ماجرایی که در این بخش از آن برای شما شرح میدهیم مقدمه اصلی فیلم سینمایی Warth of The Titans است، اما چیزی از آن حتی در فیلم خشم تایتان ها 1 به مخاطب گفته نمیشود. واضح است که حتی فیلم دیدن هم گاهی رازها را برای ما برملا نمیکند، ولی ما برای شما در این مقاله از مجله هنری اهل سینما این رازها را در نقد فیلم خشم تایتان ها فاش میکنیم. داستان این است که زئوس با نیرنگی حکومت پدرش کرونوس را از او گرفت و تایتانها را به دل تارتاروس ـ مکانی که در عمق جهنم و به نام تایتان تارتاروس است ـ تبعید کرد. اما گایا (ایزدبانوی زمین) که از این امر ناراضی بود، زمینهی نبردی میان نسل پیشین و نسل تازه خدایان را فراهم میکند.
درحالی که تایتانها علیه خدایان قصد جنگ دارند، خدایان با آنها مقابله میکنند و به فرمانروایی خود ادامه میدهند. در فیلم کلش آف تایتانز 2 ما با قیام کرونوس و تایتانها علیه زئوس روبهرو هستیم.
یک چشم و صد دست در برابر خدایان
حقیقتی که پیش از تماشای فیلم سینمایی خشم تایتان ها باید بدانید این است که در جهان اساطیری یونان باستان، پیش از آنکه زئوس و خواهر و برادران جاودانش زاده شوند، ما با نسلی دیگر از موجودات اساطیری روبهرو هستیم. علاوهبر تایتانها، سیکلوپ و هکاتونکایرها فرزندان دیگر گایا و اورانوس هستند. اورانوس خدای آسمان که از زایش سیکلوپها ـ غولان یک چشم که هوش و خرد بسیار کمی داشتند ـ ناراضی بود، آنها را به رحم گایا ایزدبانوی زمین بازگرداند، اما این پایان ماجرا نبود.
اورانوس گایا را مجبور کرد دستهی دیگری از فرزندانشان را به درون رحم خود برگرداند. اینبار نوبت هکاتونکایرها بود! موجوداتی با صد دست که بسیار آشوبگر بودند و تمام زمین را بههم میزدند. تحمل این درد برای گایا آنقدر زیاد بود که بهدنبال راهی برای خارج کردن دوبارهی این فرزندان از رحم خود میکشت.
از آن ماجرا روزها میگذرد تا اینکه کرونوس، خدای زمان، بهداد مادرش میرسد و پس از تکهتکه کردن اورانوس، فرزندان گایا را از رحمش بیرون میآورد! اما ما در فیلم سینمایی نبرد تایتانهای 2 شاهد آن هستیم که سیکلوپها، غولان تک چشم و هکاتونکایرها علیه خدایان قیام کردهاند و به زمین حمله میکنند! تعجبی ندارد که چرا در فیلم خشم تایتان ها 2 این اتفاق رخ داده است.
در نقد فیلم سینمایی خشم تایتانها باید بگوییم در زمانی که هنوز فرمانروایی زئوس به قدرت کامل نرسیده است، کرونوس به همراهی تایتانها، سیکلوپها و هکاتونکایرها به خدایان و زمین حمله میکنند ولی درنهایت این جاودانان هستند که پیروز نبرد میشوند و کرونوس و یارانش را در تارتاروس به بند میکشند! اگر دوست دارید بیشتر دربارهی سیکلوپها بدانید، پس از خواندن نقد فیلم سینمایی خشم تایتانها، شما را دعوت میکنیم تا کتاب اودیسه و نمایشنامه سیکلوپها را بخوانید.
در بخش اسطوره و سینما و مجله هنری اهل سینما بخوانید: 5 حقیقت درباره فیلم تروی که فکرش را هم نمیکنید
ازدواج دیو و دلبر در فیلم warth of the titans
اگر شما از ماجرای هفائیستوس، خدای صنعت و آهنگری، با آفرودیت ـ الهه عشق و شهوت ـ چیزی نمیدانید، باید بگوییم که انیمیشن عاشقانه «دیو و دلبر» با اقتباسی بسیار زیرکانه از این ماجرا ساخته شده است. در فیم سینمایی خشم تایتانها، ما با هفائیستوس بهعنوان خدایی سالخورده و مهربان روبهرو هستیم، که او در اصل زشتترین فرزند هراست! هرا (ملکه خدایان) که قصد داشت به زئوس ثابت کند در تولد فرزندانش به او نیازی ندارد، هفائیستوس را زودتر از موعد مقرر بهدنیا آورد. این کار باعث شد که این خدا با چهرهای زشت متولد شود؛ از همینرو هرا هفائیستوس را از المپ بیرون کرد. از سوی دیگر پس از آنکه زئوس تاجوتخت المپ را در دست گرفت، آفرودیت خدای عشق را به جمع خدایان دعوت کرد.
همهی حاضران در آن مجلس دلباختهی آفرودیت شدند و جنگی میان خدایان بر سر داشتن آفرودیت بهپا شد. زئوس برای اتمام این مشاجره تصمیم گرفت آفرودیت را به همسری هفائیستون درآورد و المپ را آرام کند. در نقد فیلم سینمایی خشم تایتان ها باید اشاره کنیم هفائیستوس با اینکه از آفرودیت خیانتهای بسیار دیده بود، بهقدری دلباختهی او شده بود که معشوقه پرسئوس (آندرومدا) را نیز به زیبایی آفرودیت میدید. جالب است بدانید که عصاهای قدرتمند زئوس و پوسائیدون و همچنین کلاه هادس را هفائیستوس ساخته است تا در نبرد برابر تایتانها پیروز شوند!
آنچه در بخش نقد سریال میخوانید: نقد سریال بهتره با ساول تماس بگیری
نقد فیلم خشم تایتان ها؛ خدای مرگ زندگیبخش میشود
روشن است که هادس خدای مرگ و پادشاه جهان زیرین است. اگرچه او دوست داشت که انسانها هرچه زودتر بمیرند تا از سطح زمین به جهان مردگان بیایند، در فیلم خشم تایتان ها 2012، برخلاف همیشه هادس زندگیبخش میشود! در زمانی که زئوس بسیار آسیب دیده و در حال مرگ است، هادس پشیمان از کارها و قیام علیه برادرش، خودش را به زئوس میرساند و نیمی از جان خود را به برادرش میدهد تا زمان بیشتری او را زنده نگهدارد. درک این ماجرا نیازی به آن ندارد که شما فیلم خشم تایتان ها زیرنویس فارسی را ببینید.
اگر با ما همراه باشید در نقد فیلم سینمایی خشم تایتان ها به شما خواهیم گفت که اگر کمی دقت کنید، متوجه میشوید در صحنهای که هادس دست زئوس را گرفته است، موهایش هر لحظه بیشتر و بیشتر رو به سفیدی میرود. بدونشک سفیدی مو برای همه ما نشانی از پیری و کاهش عمر است؛ از همین بابت میگوییم هادس از عمر خود به زئوس میدهد تا برادرش زنده بماند.
آنچه در بخش معرفی فیلم میخوانید: بهترین فیلم های اکشن
هزارتوی مینوتور در جهان مردگان
هزارتو و رازورمزهایش همواره جالب است و ما را به کشف راه خروج از آن وامیدارد. شاید اولین تصویری که با گفتن ورود به یک هزارتو به یاد میآورید صحنهای از فیلم سینمایی هریپاتر باشد. جالب است بدانید نخستین هزارتویی که در جهان اساطیر از آن یاد میشود و ما قصد داریم در نقد فیلم خشم تایتان ها درباره آن با شما صحبت کنیم، هزارتوی مینوتور نام دارد. مینوتور، موجودی بسیار غولپیکر با چهرهی به شکل سر گاو وحشی و تنهی انسان تجسم شده است! مینوتور که کشندهای غیرقابلکنترل و قدرتمند بود، توسط مینوس (پادشاه معروف یونانی) به هزارتو کشیده شد تا در هزارتو سرگردان شود و نتواند به انسانها آسیب برساند.
در این فیلم ساختار جهان مردگان متفاوت از آنچه در روایتهای اسطورهای میخوانیم نشان داده شده است. بااینحال، در نقد فیلم سینمایی خشم تایتانها میتوان گفت از مینوتور بهعنوان یک چالش برای قهرمان بهدرستی و در هزارتویی که پرسئوس در جهان زیرین درونش به دام افتاده است استفاده کردهاند.
اگر شما در انتظار تماشای فیلم خشم تایتان ها 3 هستید، باید بگوییم که از انتظارتان بکاهید؛ چراکه بهنظر نمیرسد سازندگان سری فیلمهای خشم تایتانها، با مرگ خدایان در بخش دوم قصد ساختن نسخهی تازهای از آن را داشته باشند!
در فیلم خشم تایتان ها، مرگ در خانه خدایان را هم زد!
در این مقاله از مجله هنری اهل سینما به نقد فیلم خشم تایتان ها پرداختیم. این موضوع که خدایان جاودان هستند و نمیمیرند برای ما بهعنوان یک امر ثابت در ذهنمان تثبیت شده است، اما اگر کمی عمیقتر و با حسننیت به فیلم خشم تایتان ها نگاه کنید، متوجه نکتهای بسیار مهم و آموزنده در آن میشوید. آنچه فیلم قصد دارد به مخاطب بیاموزد، این است که «اگرچه خدایان خالقان انسانها هستند، اما آدمیان به خدایان جان میبخشند». هر زمان که انسانها از خدایان دست بکشند، برایشان قربانی نکنند یا آنها را ستایش نگویند، خدایان فراموش میشوند و سرانجام در باورها خواهند مرد! درحقیقت، این مردم هستند که جهان و تمام باورهایش را شکل میدهند. خدایان همان توانهای پرقدرتی هستند که آدمها بخشی از آن را درون خود دارند و برای بازسازی هستی کافی است آن را بیابند.
ما در مجله هنری اهل سینما، در تلاش هستیم تا شما را با نقد و نگاهی متفاوت نسبتبه فیلمهای سینمایی محبوبتان همراهی کنیم. بدون شک نکات و مطالبی را که در این سایت به آنها میپردازیم در هیچ سایت دیگری نخواهید خواند. پس هر هفته با نقدی تازه از مجله هنری اهل سینما همراه باشید.
دیدگاهی ثبت نشده!!!